Om Irons Design

Välkommen!

Posted on

Vi är en liten byrå med stor erfarenhet som skapar hållbar design. Effektivitet, personlighet och kreativitet präglar vår verksamhet. Företaget startades 2003 och idag är vi en etablerad designbyrå med bred kompetens inom visuell kommunikation i alla kanaler. Vi levererar helhetslösningar för idé och konceptarbete, grafisk form och kommunikation, både på papper och digitalt. Vi […]

Grafisk identitet

Grafisk identitet

Posted on

Vi utvecklar grafiska identiteter som ser till att alla delar – logotyp, typografi, färgval och bildspråk – stämmer väl överens med de värden och budskap som ska förmedlas. Här är några exempel på grafiska identiteter som vi har tagit fram.

Magasin

Magasin

Posted on

I samarbete med uppdragsgivaren skapar vi unik och stark tidningsdesign. Vi tar fram ett nytt koncept med logotyp, typografi och bildspråk. Vi kan också göra en redesign för att lyfta en befintlig tidning. Här är några exempel på tidningar som vi jobbar med.

Designkoncept

Designkoncept

Posted on

Ett starkt designkoncept är grunden till hållbar design som bär budskapet ända fram. Vi designar och ansvarar för idéarbete, art direction och produktion av bild-, färg- och formspråk. Här hittar du exempel på designkoncept som vi har utvecklat.

Designkoncept

Grafiska Företagen

Posted on

Ny lekfull identitet till Grafiska Företagen. Svart och vitt är taget ur logotypen och kopplar till trycksvärtan. Den bruna kartongfärgen associerar till papper och förpackningar. Röd och turkos är moderna accentfärger. Med tonalitet och visuellt språk klargör Grafiska sin ambition att bidra till sina medlemmars affärsmässiga utveckling.

Designkoncept

Skriften Levande skogar

Posted on

Formgivning av skriften Levande skogar som utges av Skogsindustrierna. Skriften redogör för statusen i skogsindustrins arbete för att nå dagens miljömål kopplade till skogsbruk, både de som är politiskt beslutade och de som näringen själva kommit överens om. Du kan ta del av skriften i sin helhet här.  

Digitalt

Identitet till Folkets Fastigheter

Posted on

Identitet till företaget Folkets Fastigheter. Deras utgångspunkt är att människor skapar värde för bostaden och dess område. Företaget har tagit fram ett koncept som skapar förutsättningar för människor att växa. Snart kan ni kika in på deras webb som vi även ligger bakom.

Magasin

Print & Packaging

Posted on

Tidningen Print & Packaging ges ut av Grafiska Företagen. 2016 gav vi tidningen en ny design. Tidningen är en av förbundets viktigaste kanaler för kunskapsdelning och inspiration. 20 sidor, fyra nummer per år. Här kan du ladda ner alla utgåvor.

Medarbetare

Jenny Bisander: projektledare/AD

Posted on

Jenny har drygt 20 år i yrket som projektledande AD. Hon är utbildad vid Beckmans och har en bred erfarenhet, bl a som AD på reklambyrå och som delägare/projektledare på designbyrå. Sedan 2003 driver hon Irons Design och gillar skarpt när kundföretag lyfter genom förbättrad kommunikation. Säg hej till Jenny!

Medarbetare

Vera Söderström Gonzalez: AD/grafisk formgivare

Posted on

Efter några år på pr-byrå, vidare till designbyrå och sedan som frilans driver hon numera Irons Design tillsammans med Jenny. Vera har studerat grafisk design på Forsbergs skola, redaktionell design på Berghs och är diplomerad webmaster. Hon blir på extra gott humör av smarta grafiska mönster, snygg inredning och när hon sprungit riktigt långt. Säg hej till Vera!

Designkoncept

Logotyp för appen Tosify

Posted on

Undrar du vilket första intryck du ger? Snart behöver du inte undra längre. Angela Ahola, doktor i psykologi, släpper snart appen Tosify där du kommer få reda på vilket första intryck du ger. Vi har tagit fram logotypen som grundar sig i bokstaven T, samtidigt som den bildar ett ansikte, vilket är det första vi läser […]

Magasin

Tidningen miVIDA

Posted on

Irons Design formger och producerar tidningen miVIDA som ges ut av Lärarförbundet. Tidningen har ett omfång på 44 sidor och utkommer fyra gånger per år och riktar sig till lärare inom hem- och konsumentkunskap samt idrott och hälsa.